His Excellency Akbar Al Baker New IATA Board Chairman

05 June 2018

The International Air Transport Association (IATA) announced that Qatar Airways Group Chief Executive, His Excellency Akbar Al Baker, has assumed his duties as Chairman of the IATA Board of Governors (BoG) for a one-year term effective from the conclusion of the 74th IATA Annual General Meeting in Sydney, Australia.

Al Baker is the 77th chair of the IATA BoG and the first CEO from Qatar Airways to hold the position. He has served on the BoG since 2012. He succeeds Goh Choon Phong, CEO of Singapore Airlines.

Source: IATA

معالي السيد أكبر الباكر الرئيس الجديد لمجلس المحافظين للاتحاد الدولي للنقل الجوي

05 يونيو 2018

أعلن الاتحاد الدولي للنقل الجوي (الاياتا) أن الرئيس التنفيذي لمجموعة الخطوط الجوية القطرية، معالي السيد أكبر الباكر، قد تولى مهامه كرئيس لمجلس محافظي الاتحاد الدولي للنقل الجوي لمدة سنة واحدة اعتبارًا من نهاية الدورة ال 74 للجمعية العامة السنوية للاتحاد الدولي للنقل الجوي التي تعقد في سيدني، أستراليا.

الباكر هو الرئيس السابع والسبعون لمجلس المحافظين للاتحاد الدولي للنقل الجوي وأول رئيس تنفيذي للخطوط الجوية القطرية يشغل هذا المنصب. وقد عمل في المجلس منذ العام 2012، وبهذا يكون قد خلف الرئيس التنفيذي لشركة الخطوط الجوية السنغافورية، السيد غوه تشون فونج.

المصدر: IATA

معرّب