Queen Alia International Airport welcomes 17,199 passengers via 243 international commercial passenger aircraft movements during first two weeks of international commercial flights resumption

26 September 2020

Airport International Group confirms that between 8 and 22 September, Queen Alia International Airport (QAIA) welcomed a total of 17,199 passengers (PAX) on board 123 international commercial passenger aircraft movements (ACM) arriving from 22 destinations and 120 international commercial passenger ACM departing to 23 destinations.

The flights were via the following 22 airlines that have recommenced activities at QAIA: Royal Jordanian, Jordan Aviation, Emirates, Turkish Airlines, Qatar Airways, Fly Jordan, Fly Dubai, Etihad Airways, Kuwait Airways, Air Cairo, Air Arabia, Fly Egypt, Yemenia Airways, Austrian Airlines, Syrian Airlines, Pegasus Airlines, flynas, Jazeera Airways, Iraqi Airways, Ryanair, EgyptAir and Arab Wings.

The first two weeks of international commercial flights resumption recorded significantly lower PAX and international commercial passenger ACM figures compared with the same period in 2019, when 365,451 PAX and 3,243 ACM travelled through QAIA, demonstrating steep declines of 95.29% and 92.51%, respectively.

Source: Queen Alia International Airport

مطار الملكة علياء الدولي يستقبل 17,199 مسافرًا عبر 243 حركة لطائرات الرحلات التجارية الدولية للمسافرين خلال أول أسبوعين من استئناف الرحلات التجارية الدولية

26 سبتمبر 2020

أكدت مجموعة المطار الدولي أنه في الفترة ما بين 8 و22 أيلول الجاري، استقبل مطار الملكة علياء الدولي ما مجموعه 17,199 مسافرًا عبر 123 حركة لطائرات الرحلات التجارية الدولية القادمة من 22 وجهة، و120 حركة لطائرات الرحلات التجارية الدولية المغادرة إلى 23 وجهة.

وكانت هذه الرحلات على متن شركات الطيران 22 التالية التي كانت قد استأنفت عملها في مطار الملكة علياء الدولي، وهي: الملكية الأردنية، الأردنية للطيران، الخطوط الجوية الإماراتية، الخطوط الجوية التركية، الخطوط الجوية القطرية، فلاي جوردن، فلاي دبي، الاتحاد للطيران، الخطوط الجوية الكويتية، إير كايرو، العربية للطيران، فلاي ايجيبت، الخطوط الجوية اليمنية، الخطوط الجوية النمساوية، الخطوط الجوية السورية، طيران بيجاسوس، فلاي ناس، الجزيرة للطيران، الخطوط الجوية العراقية، Ryanair، مصر للطيران، والأجنحة العربية.

شهد أول أسبوعين من استئناف الرحلات الجوية الدولية انخفاضًا كبيرًا في حركة المسافرين وحركة طائرات الرحلات الجوية الدولية مقارنة بالفترة نفسها من العام 2019، حيث سافر عبر مطار الملكة علياء الدولي 365,451 مسافرًا، ووصلت حركة الطائرات إلى 3,243 حركة، مما يدل على انخفاض حاد بنسبة 95.29% و92.51% على التوالي.

المصدر: مطار الملكة علياء الدولي