Oman Air signs exclusive repair contract with Bombardier Aerospace

03 December 2013
Oman Air has announced that it has signed a repair agreement with Bombardier Aerospace, based in Belfast, UK. The eight-year contract will see Bombardier perform all repair work on Rolls-Royce Trent 700 inlet cowls for Oman Air's fleet of Airbus A330 aircraft.

Oman Air currently operates seven A330s, each fitted with Rolls-Royce Trent 700 engines, and has three further A330s on order for delivery from 2014. In July of this year, the carrier announced that Trent 700s had also been ordered for the new aircraft.

In addition to its seven Airbus A330s, Oman Air's current fleet  includes 17 Boeing B737s, four Embraer E175s and two ATR 42s. Joining the three further A330s currently on order are 11 more B737s and six Boeing B787 Dreamliners, which will allow the airline to further expand its network across the Middle East, Europe, Asia and Africa, and to increase frequencies on existing routes.

Source: Oman Air

الطيران العُماني يوقع اتفاقية صيانة مع شركة بومباردييه أيروسبيس

03 ديسمبر 2013
أعلن الطيران العُماني عن توقيع اتفاقية صيانة مع شركة بومباردييه أيروسبيس الكائنة في بلفاست بالمملكة المتحدة. تتضمن الاتفاقية التي تبلغ مدتها 8 سنوات قيام شركة بومباردييه أيروسبيس باجراء أعمال الصيانة لمحركات رولز رويس ترنت 700 على أسطول الطيران العُماني من طراز طائرات الايرباص 330.
في الوقت الحالي يقوم الطيران العماني بتشغيل 7 طائرات من طراز ايرباص أيه 330 باستخدام محركات رولز رويس ترنت 700، فضلا عن ثلاثة طائرات أخرى قيد الاستلام اعتبارا من عام 2014. وفي شهر يوليو من هذا العام، أعلن الناقل الوطني لسلطنة عمان عن طلبات لشراء محركات جديدة من نوع ترنت 700 لطائراته الجديدة.
إضافة إلى مكونات أسطول الايرباص من طراز 330 البالغ7 طائرات، فان قوام أسطول الطيران العماني يتضمن 17 طائرة بوينج من طراز 737 وأربع طائرات من طراز أمبراير 175 بالإضافة إلى طائرتين من طراز آي تى آر 42.
أيضا وبعد وصول 3 طائرات إضافية من طراز الايرباص 330 والتي هي قيد الاستلام، هناك 11 طائرة اخرى من طراز البوينغ 737 و6 من طراز البوينغ 787 دريملاينر، مما يسمح للطيران العُماني بالتوسع في الأسطول عبر شبكته الجوية على مستوى الشرق الأوسط وأوروبا وآسيا وأفريقيا وتعزيز الرحلات الجوية على الخطوط الحالية.
المصدر: الطيران العُماني