Middle East Airlines adopts SITA's cloud-based baggage reconciliation system to boost efficiency at Rafic Hariri International Airport – Beirut

29 September 2022

Middle East Airlines–Air Liban (MEA) and SITA renewed a technology contract and moved the airport's baggage reconciliation system (BRS) at Rafic Hariri International Airport - Beirut to the cloud, increasing operational efficiency. This technology will significantly reduce operational costs for the airport and airline, with the server-less design avoiding on-site interventions to refresh, upgrade, maintain, and support multiple obsolete devices, such as servers.

By installing SITA’s Bag Manager cloud solution, the airport will be able to process around nine million bags per year compared to three million bags in previous years without any significant equipment investment.

Source: SITA

طيران الشرق الأوسط تعتمد نظام تتبع الأمتعة القائم على السحابة من سيتا لتعزيز الكفاءة في مطار رفيق الحريري الدولي في بيروت

29 سبتمبر 2022

أعلنت شركة طيران الشرق الأوسط - الخطوط الجوية اللبنانية (MEA) و شركة سيتا عن تجديد عقد التكنولوجيا الذي يجمع الطرفين ونقل نظام تتبع الأمتعة المُعتمد (BRS) في مطار رفيق الحريري الدولي - بيروت إلى السحابة ، بما يضمن تعزيز كفاءته التشغيلية. وسيسهم النظام في تخفيض التكاليف التشغيلية للمطار وشركات الطيران على حد سواء، بفضل التصميم غير القائم على المخدم والذي يحد من التدخلات الميدانية لإعادة تحديث وترقية وصيانة ودعم العديد من الأجهزة المتقادمة، مثل الخوادم.

ويتيح تركيب حلّ إدارة الأمتعة السحابي من سيتا لمطار رفيق الحريري الدولي مناولة حوالي تسعة ملايين حقيبة سنوياً، بالمقارنة مع ثلاثة ملايين حقيبة فقط في الأعوام السابقة، دون الحاجة لتخصيص أيّ استثمارات كبيرة في مجال المعدّات.

المصدر: سيتا