Kuwait Airways inaugurates Al Bayan lounge at T4 building

07 January 2019

Kuwait Airways inaugurated the new Bayan lounge at the terminal 4 (T4) building, which is dedicated exclusively to first and business class passengers. The opening ceremony was attended by HE Sheikh Salman Al-Hamoud Al-Sabah, Chairman of Kuwait Airways, Mr. Yousuf Abdul Hamid Al Jassem, Chairman of the Incheon International Airport Management Company Mr. Kwang Suo Lee and other officials.

KAC is keen on enhancing Kuwait International Airport, keeping up with latest developments, and preserving Kuwait’s well-regarded international reputation, Sheikh Salman said in a statement. He expressed his gratitude to KAC and all its staff for making a quantum leap in the national carrier’s services to travelers, wishing the Corporation further progress and development.

Meanwhile, KAC’s Chairman Yousef Al-Jassem stated that opening the new premium lounge is one of the corporation’s latest accomplishments and part of its efforts to enhance its various services. The highly efficient lounge was constructed and completed within just 70 days, Jassem noted, adding the project was implemented in coordination with the South Korean-based Incheon International Airport Corporation.
Furthermore, he affirmed KAC’s continued keenness to improve its services and keep up with the latest aviation inflight entertainment.

About Al Bayan Lounge
Al Bayan Lounge is located in the first floor of Terminal 4 (T4) facing the aircraft gates and is considered the closest and easiest for  passengers to reach  the gates.
It consists of two separate lounges, one for the first class passengers with 47 seats and one for the business class passengers. (70) Seats. The Business lounge features latest equipment and technology, with Wi-Fi and a business center.
A special corner for children was provided with the best entertainment, a prayer room and a second-class smoking room.
In the Bayan Lounge, there are bathrooms for men and women, as well as dedicated bathrooms for the disabled.
Each lounge has 2 men and women's showers. The lounge offers the best of local and international five stars cuisines.

Source: Kuwait Airways

"الكويتية" تفتتح قاعة "بيان" في مبنى "T4"

07 يناير 2019

دشنت شركة الخطوط الجوية الكويتية قاعة "بيان" الخاصة بركاب الدرجتين "الأولى" و"رجال الأعمال" في مبنى الركاب رقم 4 (T4).  وقد تم الافتتاح بحضور رئيس الادارة العامة للطيران المدني معالي الشيخ/ سلمان الحمود الصباح ورئيس مجلس إدارة الخطوط الجوية الكويتية السيد/ يوسف عبدالحميد الجاسم، ورئيس مجلس ادارة مؤسسة انشيون العالمية لإدارة المطارات السيد/ كوانغ سو لي، وعدد من المسؤولين .

وتقدم رئيس الادارة العامة للطيران المدني معالي الشيخ سلمان الحمود الصباح بالتهاني للخطوط الجوية الكويتية بمناسبة افتتاح قاعة "بيان" الخاصة بركاب الدرجتين "الأولى" "ورجال الأعمال" في مبنى الركاب رقم 4 (T4) والتي نفذت على أحدث التجهيزات والتصاميم ،الأمر الذي يحقق للمسافر متعة السفر وذلك من خلال تقديم أفضل الخدمات وتوفير كافة سبل الراحة له.

وأشار رئيس مجلس إدارة الخطوط الجوية الكويتية يوسف الجاسم إلى أن افتتاح قاعة "بيان" يعد انجازاً آخراً يضاف الى انجازات الخطوط الجوية الكويتية وذلك ضمن سعيها لتطوير خدماتها المتنوعة، مشيداً بالوقت ذاته بالجهود المبذولة من قبل موظفي "الكويتية" والشركة انشيون العالمية لإدارة المطارات المنفذة في سرعة اعداد وانجاز وتنفيذ تلك القاعة بكفاءة عالية ووقت قصير وقياسي وذلك خلال فترة 70 يوماً.

وتابع الجاسم: "تأتي تلك الانجازات تحقيقاً للتوجيهات السامية لسيدي حضرة صاحب السمو أمير البلاد الشيخ صباح الأحمد الجابر الصباح حفظه الله ورعاه، وسيدي سمو ولي عهده الأمين الشيخ نواف الأحمد الصباح حفظه الله ورعاه، وسمو رئيس مجلس الوزراء الشيخ جابر المبارك الصباح حفظه الله ورعاه منذ اللحظات الأولى التي تم افتتاح مبنى الركاب رقم 4 (T4) لسرعة انجاز جميع الخدمات ولله الحمد نحن نسير حسب تلك التوجيهات آملين أن نكون عند حسن الظن".

عن قاعة "بيان"
تقع قاعة "بيان" في الدور الاول من مبنى الركاب رقم 4 (T4) مقابل بوابات الطائرات، حيث تعد أقرب وأسهل لوصول الركاب الى البوابات، وتتكون من قاعتين منفصلتين احداهما مخصصة لركاب الدرجة الأولى بعدد (47) مقعداً والأخرى مخصصة لركاب درجة رجال الاعمال بعدد (70) مقعداً.
وتحتوي قاعة رجال الأعمال على أحدث الأجهزة والتقنيات، حيث أنها مزودة بواي فاي ومركز أعمال متكامل مجهز بأفضل أجهزة الحاسوب، كما تم تخصيص ركن للأطفال مجهز بأفضل وسائل الترفيه، وتوجد غرفة للصلاة وأخرى للمدخنين في جناح الدرجة الأولى.
كما يتوفر في قاعة "بيان" حمامات للرجال والنساء اضافة الى حمامات مخصصة الى أصحاب الهمم، ولكل قاعة عدد 2 شاور رجالي ونسائي.
وتقدم القاعة أشهى وأفضل أنواع المأكولات المحلية والعالمية بفئة الخمس نجوم.

المصدر: الخطوط الجوية الكويتية