Emirates collaborates with Alhosn National Health System in the National Cloud for smoother travel experiences to EU countries

20 December 2021

Emirate’s customers travelling from the UAE to EU member countries now have more opportunities to confidently make the most out of their travel journeys.

The airline has been working closely with Alhosn National Health System team to enable the readability and recognition of customers’ health credentials with EU verified QR codes, including COVID-19 vaccine status and PCR test results, on the IATA Travel Pass.

Emirates customers simply have to download the IATA Travel Pass, scan Alhosn App’s Travel Pass QR Code and load the results back to the app. UAE citizens and residents will also be able to upload their negative PCR test results and vaccination certificates performed anywhere in the country, without the need to visit specific labs. This health data is stored in the National Cloud per the highest privacy standards and policies set by the UAE Data Protection Law.

The new enhancements make it easier for Emirates customers to benefit from the IATA Travel Pass and get their “Ok to Travel” prior to their departure to any EU destination on the airline’s network.

Source: Emirates

طيران الإمارات تتعاون مع "الحصن" لتبسيط السفر إلى الاتحاد الأوروبي

20 ديسمبر 2021

وفر طيران الإمارات لعملائها المسافرين من الإمارات العربية المتحدة إلى دول الاتحاد الأوروبي مزيداً من الفرص لتحقيق أقصى استفادة من رحلات سفرهم بثقة. وتعمل طيران الإمارات، بالتعاون مع تطبيق الحصن لتمكين قراءة بيانات الاعتماد الصحية للعملاء والتعرف عليها من خلال رموز QR المعتمدة من الاتحاد الأوروبي، بما في ذلك حالة لقاح "كوفيد-19" ونتائج اختبار PCR، على تطبيق "جواز سفر اياتا". كما أبرمت طيران الإمارات شراكة مع "الحصن"، المنصة الرقمية الرسمية الخاصة باختبارات "كوفيد-19" في دولة الإمارات العربية المتحدة، لتوفير راحة أكبر ورحلات أكثر سلاسة لعملائها.

ويتعين على عملاء طيران الإمارات تنزيل "جواز سفر اياتا"، ومسح رمز الاستجابة السريعة QR ببطاقة السفر الخاصة بتطبيق الحصن، وإعادة تحميل النتائج مرة أخرى على التطبيق. وسوف يتمكن المواطنون والمقيمون في دولة الإمارات العربية المتحدة أيضاً من تحميل نتائج اختبار PCR السلبية وشهادات التطعيم من دون الحاجة إلى زيارة مختبرات محددة.

وتسهّل التحسينات الجديدة على عملاء طيران الإمارات الاستفادة من جواز سفر اياتا والحصول على "موافقة السفر Ok to Travel" قبل مغادرتهم إلى أي وجهة في الاتحاد الأوروبي عبر شبكة خطوط الناقلة.

المصدر: طيران الإمارات