Air Arabia records surge in passengers to 5.3 million in 2012

05 February 2013
Air Arabia reported that it carried a record 5,301,484 passengers in 2012, a 13% growth compared to the previous year.

In 2012, the airline has launched flights from its primary hub in Sharjah to nine new destinations – Kazan, Taif, Salalah, Ufa, Odessa, Erbil, Astana, Basra and Rostov. The airline also increased frequencies to many exiting routes such as Moscow, Riyadh, Jeddah, Dammam, Doha, Kuwait and Najaf as well as Karachi, Peshawar and Delhi. In addition, the airline has continued its expansion from its hubs in Morocco and Egypt reaching a global network of 82 cities.

Air Arabia took delivery of six new aircraft in 2012 as part of an order for 44 aircraft placed in 2007.  The delivery of the 44 new aircraft will be completed by 2016, and will more than double the size of Air Arabia’s fleet.

Source: Air Arabia

العربية للطيران تنقل 5.3 مليون مسافر خلال العام 2012

05 فبراير 2013
أعلنت العربية للطيران أنها سجلت نمواً كبيراً في عدد المسافرين الذين تنقلهم سنوياً، حيث بلغ عدد المسافرين على متن طائراتها خلال العام 2012 نحو 5,301,484 مسافراً، بنمو بلغ 13% مقارنة بعدد المسافرين خلال العام الماضي 2011.

قامت العربية للطيران في العام 2012 بتسيير رحلاتها إلى 9 وجهات جديدة انطلاقاً من مقرها الرئيسي في مطار الشارقة الدولي، تشمل قازان والطائف وصلالة وأوفا وأوديسا وإربيل وآستانا والبصرة وروستوف. وكما رفعت الشركة عدد رحلاتها الأسبوعية إلى العديد من الوجهات الهامة مثل موسكو والرياض وجدة والدمام والدوحة والكويت والنجف الى جانب كاراتشي وبيشاور ودلهي. إضافة إلى ذلك، واصلت العربية للطيران توسّعها انطلاقاً من مراكزها في المغرب ومصر ليصل بذلك إجمالي عدد الوجهات التي تسير الشركة رحلاتها إليها إلى 82 مدينة.

وكانت العربية للطيران قد تسلمت خلال عام 2012 ست طائرات جديدة من أصل 44 طائرة طلبتها في العام 2007. وسيتم استلام جميع هذه الطائرات بحلول عام 2016، مما سيؤدي إلى مضاعفة حجم أسطول الشركة.

المصدر:  البوابة