Air Arabia places U.S$ 14 billion order for 120 Airbus A320 family aircraft

19 November 2019

Air Arabia placed an order of 120 Airbus A320 Family aircraft. This was announced during Dubai Airshow 2019 following a signing ceremony attended by Air Arabia’s Chairman Sheikh Abdullah Bin Mohammed Al Thani and Guillaume Faury, Chief Executive Officer of Airbus.

The new orders are for 73 A320neo, 27 A321neo and 20 A321XLR airplanes, all belonging to the A320 family but each bringing exceptional value for Air Arabia in meeting its growth goals. Delivery is scheduled to commence in 2024 and the Sharjah-based airline has yet to specify the engines to be installed on its new fleet.

Source: Air Arabia

العربية للطيران تعلن عن طلبية لشراء 120 طائرة من عائلة إرباص A320 بقيمة 14 مليار دولار

19 نوفمبر 2019

أعلنت العربية للطيران عن طلبية لشراء 120 طائرة من عائلة إرباص A320. وكشفت الشركة عن طلبها خلال معرض دبي للطيران 2019 عقب حفل توقيع حضره رئيس مجلس إدارة شركة العربية للطيران الشيخ عبد الله بن محمد آل ثاني، والرئيس التنفيذي لشركة إرباص جيوم فوري.

وتشمل الطلبات الجديدة: 73 طائرة من طراز A320neo، و27 طائرة من طراز A321neo، و20 طائرة من طراز A321XLR. وفيما تنتمي جميعها إلى عائلة إرباص A320، ينفرد كل منها بقيمة استثنائية تدعم مساعي الشركة لتحقيق أهداف النمو الخاصة بها. ومن المقرر أن يبدأ تسليم الطائرات المطلوبة في عام 2024؛ علماً أن العربية للطيران، التي تتخذ من الشارقة مقراً رئيسياً لها، لم تحدد بعد نوع المحركات التي سيتم تزويدها في الأسطول الجديد.

المصدر: العربية للطيران