• Media Center

AACO and Innovata upgrade displayed mapping service on AACO’s website

23 June 2011

The Arab Air Carriers Organisation (AACO) and Innovata announced today a major upgrade of Innovata’s dynamic and interactive route network mapping service for display on AACO’s website – www.aaco.org

Innovata is providing AACO with the latest release of its market leading mapping service which has been specially configured for AACO so that all destinations, direct routes, online and interline connections , and a comprehensive timetable display for all 25 member airlines are dynamically plotted and displayed for users searching and querying the networks and schedules of AACO member airlines.

The latest map version from Innovata provides users with a range of feature and functionality upgrades including improved zoom and pan capabilities together with links through to Google maps for all airports featured in the map displays.

Richard Thorne – Managing Director of Aviation Business at Innovata said “we have had a long standing relationship with AACO and we are delighted to have the opportunity to provide AACO with our mapping service to help promote their members’ route networks to a wider audience through these highly visual map displays”.

Abdul Wahab Teffaha, Secretary General of AACO said “ Innovata is an impressive forward looking company and is constantly searching  for ways to help their customers and partners; and as a long standing partner of Innovata , AACO  has certainly benefitted from their approach to business. Indeed we are currently in discussions with Innovata  on a number of other initiatives which I am confident is going to result in further benefits to AACO and more specifically to our members. Meanwhile, I am looking forward to seeing the feedback and reaction to the innovative mapping and timetable service that is now live on our website.”

About Innovata
Innovata, a global leader in travel and hospitality content management and distribution solutions is now established and recognized as a major industry source for worldwide airline schedule and related data. Innovata maintains one of the world’s largest flight databases representing more than 99% of the air segment miles flown worldwide with over 900 airlines participating in the database. Approximately 95% of the database is updated and refreshed every week.
Innovata delivers accurate, reliable and up to date information to meet a wide range of data services needs for aviation related industries and has for several years been the market leader in the provision of timetable and route mapping services to airlines and airports worldwide. Headquartered in Atlanta, USA, with regional offices in UK and Singapore, Innovata serves over 200 customers in 52 countries around the world.
www.innovata-LLC.com

About AACO
The Arab Air Carriers Organization “AACO”, established in 1965 within the framework of the Arab League of States, is the Regional Association of the Arab Airlines who have their home base in country members of the Arab League, serves the Arab airlines, represents  & defends  their common interests regionally & globally, through creating joint frameworks that aims at developing economic and safe operations of its members. AACO has 25 Member airlines: Air Arabia, Afriqiyah Airways, Air Algerie, Air Cairo, EgyptAir, Emirates, Etihad Airways, Felix Airways, Gulf Air, Iraqi Airways, Jordan Aviation, Kuwait Airways, Libyan Airlines, Middle East Airlines, Oman Air, Palestinian Airways, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Saudi Arabian Airlines, Sudan Airways, Syrian Arab Airlines, Trans Mediterranean Airways, Tunisair, Yemen Airways. Overall, AACO Member Airlines offer 2,714 daily flights to 300 airports in 97 countries.

الإتحاد العربي و"إينوفاتا" يطوران خدمة خرائط شبكات الخطوط على الموقع الإلكتروني للإتحاد

23 يونيو 2011

أعلن الإتحاد العربي للنقل الجوي وشركة "إينوفاتا" اليوم عن تطوير خدمة "إينوفاتا" الديناميكية والتفاعلية لخرائط شبكات الخطوط التي تعرضها على الموقع الإلكتروني للإتحاد العربي للنقل الجوي (www.aaco.org).
تمنح "إينوفاتا" الإتحاد العربي للنقل الجوي آخر ما توصلت إليه في خدمة عرض خرائط شبكات الخطوط التي تم تطويرها بشكلٍ خاص للإتحاد، بحيث تعرض فيها معلومات شركات الطيران العضوة في الإتحاد منها الوجهات والخطوط المباشرة، وخطوط الإنترلاين وجداول زمنية شاملة. تعرض هذه المعلومات بشكلٍ ديناميكي على الموقع الإلكتروني للإتحاد مع قدرة البحث عن شبكات خطوط وجداول رحلات شركات الطيران العربية العضوة في الإتحاد.
توفر أحدث نسخة من الخرائط التي تعرضها "إينوفاتا" عدداً من التحسينات في وظائف الخدمة بما فيها تحسينات في قدرة تصغير وتكبير الخريطة مع طرق وصل إلى خرائط "غوغل" لجميع المطارات المعروضة.
وقال السيد ريشارد ثورن، المدير العام لأعمال الطيران في "إينوفاتا" في هذه المناسبة، "لدينا علاقة طويلة الأمد مع الإتحاد العربي للنقل الجوي، ونحن سعداء أن تتاح لنا الفرصة لتوفير خدمة الخرائط إلى الإتحاد لمساعدة الإتحاد على ترويج شبكات خطوط أعضائه إلى عددٍ أكبر من الزبائن عبر طريقة عرض بصرية وديناميكية لخرائط شبكات الخطوط."
وقال السيد عبد الوهاب تفاحة، الأمين العام للإتحاد العربي للنقل الجوي، "إينوفاتا شركة تتطلع إلى الأمام بشكلٍ مميّز وتفتش بشكلٍ دائمٍ عن طرقٍ جديدة لمساعدة زبائنها وشركائها. وكشريكٍ منذ فترة طويلة لإينوفاتا، إستفاد الإتحاد مؤخراً من طريقة ونهج عمل "إينوفاتا". ونحن الآن نبحث عدداً من المبادرات مع "إينوفاتا" والتي من المؤكد ستؤدي إلى فوائد إضافية لشركات الطيران الأعضاء في الإتحاد. وفي الوقت نفسه، أتطلع إلى رؤية ردود الفعل على خدمة الجداول الزمنية والخرائط المبتكرة التي تعرض مباشرةً الآن على موقعنا الإلكتروني."

"إينوفاتا"
 شركة رائدة عالمياً في حلول السفر والضيافة وإدارة المحتوى والتوزيع. تُعرف إينوفاتا كمصدراً رئيسياً للبيانات وللجداول الزمنية لشركات الطيران في جميع أنحاء العالم. لدى "إينوفاتا" واحدة من أكبر قواعد بيانات الرحلات في العالم وتمثل أكثر من %99 من خطوط الطيران في جميع أنحاء العالم، حيث يشارك فيها 900 شركة طيران. ويتم تحديث حوالي %95  من قاعدة البيانات هذه أسبوعياً.
تؤمن "إينوفاتا" معلومات دقيقة وحديثة وموثوق بها لتلبية احتياجات الطيران لمجموعة واسعة من خدمات البيانات، وهي الرائدة منذ سنوات في مجال توفير خدمات الخرائط والجداول الزمنية لخطوط شركات الطيران والمطارات في جميع أنحاء العالم. يقع مقر إينوفاتا الرئيسي في أطلانطا في الولايات المتحدة الأمريكية، مع مكاتب إقليمية في المملكة المتحدة وسنغافورة. تخدم "إينوفاتا" أكثر من 200 زبون في 52 بلداً حول العالم.

الإتحاد العربي للنقل الجوي
تم تأسيس الإتحاد العربي للنقل الجوي في العام 1965 ضمن إطار جامعة الدول العربية كمنظمة إقليمية لشركات الطيران العربية التي مقرها في دول عضوة في جامعة الدول العربية. يخدم الإتحاد شركات الطيران العربية ويمثل مصالحها المشتركة إقليمياً وعالمياً، عبر إطلاق أطر مشتركة تهدف إلى تطوير عمليات سالمة واقتصادية لأعضاء الإتحاد. ولدى الإتحاد 25 شركة طيران عضو هي: الخطوط الجوية الأفريقية، الخطوط الجوية الجزائرية، الخطوط الملكية المغربية، طيران الإمارات، الإتحاد للطيران، طيران السعيدة، العربية للطيران، طيران الخليج، الخطوط الجوية العراقية، الخطوط الجوية اليمنية، الخطوط الجوية الكويتية، الخطوط الجوية الليبية، اير كايرو، طيران الشرق الأوسط، مصر للطيران، الخطوط الجوية الفلسطينية، الخطوط الجوية القطرية، الأردنية للطيران، مؤسسة الطيران العربية السورية، الملكية الأردنية، الخطوط الجوية السودانية، الخطوط الجوية العربية السعودية، الخطوط الجوية عبر المتوسط، الخطوط التونسية، والطيران العماني. يشغل أعضاء الإتحاد 2,714 رحلة يومية إلى 300 مطار في 97 دولة.