QAIA traffic tally sets new records in October 2012

19 November 2012

AIG announced that October has registered new records in passenger volume and aircraft movement, continuing the remarkable growth that QAIA has been witnessing this year.

Passenger traffic (PAX) reached 526,584 PAX in October, up by 15.48% compared to same month last year. Aircraft movement (ACM) at the airport registered fair growth during October with 5,720 ACMs, an increase of 4.61% over October 2011.

In terms of year-to-date (YTD) results, which extend from January to the end of October 2012, QAIA has surpassed the five million passenger mark with 5,353,776 PAX, a 17.27% increase over the same period in 2011. Additionally, ACMs have increased 6.98% over the same time frame, reaching a year-to-date total of 56,783 ACMs. Cargo traffic has also witnessed growth of 7.66% over the same period last year, reaching 77,594 tons YTD.

Source: Airport International Group

حركة المسافرين في مطار الملكة علياء الدولي تسجل أرقاماً قياسية جديدة في أكتوبر 2012

19 نوفمبر 2012
أعلنت مجموعة المطار الدولي عن تسجيل شهر تشرين الأول أرقاماً قياسية جديدة في أعداد المسافرين وحركة الطائرات، مستمراً في النمو الذي يشهده المطار هذا العام.

وقد وصل عدد المسافرين الإجمالي خلال شهر تشرين الأول إلى 526,584 مسافر بارتفاع نسبته 15.48 % مقارنة بالشهر نفسه من العام المنصرم. أما حركة الطائرات فقد سجلت 5,720 حركة، مرتفعة بنسبة 4.61% مقارنة بالشهر ذاته من العام الماضي.

وفيما يتعلق بعدد المسافرين الذين استقبلهم مطار الملكة علياء الدولي منذ بداية العام الحالي وحتى نهاية شهر تشرين الأول، فقد تجاوز الخمسة ملايين مسافر مسجلاً 5,353,776 مسافر، ومحققاً ارتفاعاً نسبته 17,27% مقارنة بنفس القترة من العام الماضي. بالإضافة إلى ذلك، سجلت حركة الطائرات زيادة نسبتها 6.98% مقارنة بنفس الفترة من العام الماضي من خلال 56,783 حركة. فيما شهدت حركة الشحن نمواً بمقدار 7.66% من خلال 77,594 شحنة.

المصدر: مجموعة المطار الدولي