August brings new records to QAIA with 23.76% increase in passengers

17 September 2012
AIG recently announced QAIA's August traffic results, with new growth records in passenger volume and aircraft movement (ACM).

Passenger traffic at QAIA reached new records last month with 603,286 passengers - a remarkable 23.76% growth compared to figures from August 2011. ACMs numbered 6,228, a 9.88% increase from August of the previous year. In terms of year-to-date passenger traffic, QAIA has recorded more than four million passengers from January until the end of August 2012, with 4,281,251 passengers, a notable 19.11% increase compared to the same eight-month period of last year. The year-to-date ACMs totaled 45,499, increasing 7.97% over the same period of 2011.

Source: AIG

مطار الملكة علياء الدولي يسجل نتائج جديدة في حركة المسافرين خلال شهر آب بزيادة مقدارها 23.76%

17 سبتمبر 2012
كشفت مجموعة المطار الدولي، الشركة الأردنية المسؤولة عن إعادة تأهيل وتوسعة وتشغيل مطار الملكة علياء الدولي، عن نتائج الحركة التي شهدها المطار خلال شهر آب الماضي، بنسب نمو جديدة في أعداد المسافرين وحركة الطائرات.

فقد وصل عدد المسافرين الإجمالي خلال شهر آب الماضي إلى 603,286 مسافر، بارتفاع نسبته 23.76 % مقارنة بشهر آب من العام المنصرم. أما حركة الطائرات فقد سجلت 6,228 حركة، مرتفعة بنسبة 9.88% مقارنة بالشهر ذاته من العام الماضي.

وفيما يتعلق بعدد المسافرين الذين استقبلهم مطار الملكة علياء الدولي منذ بداية العام الحالي وحتى نهاية شهر آب الماضي فقد تجاوز الأربعة ملايين مسافر مسجلاً 4,281,251 مسافر، ومحققاً ارتفاعاً نسبته 19.11% مقارنة بالأشهر الثمانية الأولى من عام 2011. في حين سجلت حركة الطائرات منذ بداية العام وحتى نهاية شهر اب 45,499 حركة، بارتفاع نسبته 7.97% مقارنة بذات الفترة من العام الماضي.

المصدر: مجموعة المطار الدولي