Royal Jordanian renews MTU Maintenance agreement for its V2500 engines

25 November 2015
MTU Maintenance continues to be the exclusive MRO provider for Royal Jordanian’s V2500 engines on its fleet of A320 family of aircraft. As such, RJ signed a Total Engine Care (TEC®) agreement with MTU Maintenance which includes traditional MRO services, options for lease engines as well as MTU’s early detection system MTUPlus Engine Trend Monitoring. The contract covers all 24 of Royal Jordanian’s V2500-A5 engines and will run for five years.
Royal Jordanian is one of MTU Maintenance’s first customers. The two companies started working together back in the 1980s with MRO contracts for the RB211 engines and extended their collaboration for the support of CF34 engines at a later stage. In 2010, both parties concluded an exclusive agreement for Royal Jordanian’s V2500 engines. This contract has now been renewed to include additional MRO services MTU is offering its customers to reduce their operational and shop visit costs.
Source: Royal Jordanian

الملكية الأردنية تُجدد اتفاقيتها مع شركة MTU لصيانة محركات طائرات الايرباص من طراز 320

25 نوفمبر 2015
جددت شركة الخطوط الجوية الملكية الأردنية وشركة MTU الألمانية المتخصصة في صناعة وصيانة محركات الطائرات اتفاقية التعاون القائمة بينهما منذ عام 2010 والتي بموجبها تقدم الأخيرة خدمات الصيانة  للمحركات من نوع V2500 الّتي تشغل طائرات الملكية الأردنية من طراز ايرباص 320 وعددها 12 طائرة.
وتقدم شركة MTU للملكية الأردنية بموجب هذه الإتفاقية التي تمتد لخمس سنوات مجموعة من الخدمات الجديدة والمتكاملة من بينها خدمات الصيانة الدورية للمحركات من الطراز المذكور وعددها 24 محركاً، كما تتيح الاتفاقية للملكية الأردنية امكانية إستئجار محركات عند الحاجة والإفادة من خدمات الكشف المسبق عن الحالة الفنية للمحركات ومراقبة أدائها أثناء الطيران.
وترتبط الشركتان بعلاقات تعاون فني منذ الثمانينيات، حيثُ تعتبر الملكية الأردنية واحدة من أوائل شركات الطيران التي تتعاقد مع شركة MTU لصيانة محركات RB211 وبعدها في مرحلة لاحقة محركات CF34 ، كما ارتبطت الشركتان في عام 2010 باتفاقية حصرية تضمنت تقديم شركة MTU خدمات الصيانة لمحركات V2500 التي تم تجديدها الآن.
المصدر: الملكية الأردنية