Qatar Airways to meet ICAO 2021 flight tracking recommendations in partnership with Aireon and FlightAware

27 September 2016
Qatar Airways announced it will be the global launch customer of GlobalBeacon(sm), a technology solution by Aireon LLC and FlightAware, designed to provide up-to-the minute global tracking of all aircraft equipped with Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) in 2018, approximately three years before the International Civil Aviation Organization’s (ICAO) recommendation for compliance by 2021.
Source: Qatar Airways

الخطوط الجوية القطرية تلبي توصيات المنظمة الدولية للطيران المدني لعام 2021 المتعلقة بتتبع الرحلات بالشراكة مع "Aireon" و"FlightAware"

27 سبتمبر 2016
أعلنت الخطوط الجوية القطرية أنها ستكون شركة الطيران الأولى التي تتبنى نظام "جلوبال بيكون"، الحل التقني الذي طورته شركة "Aireon" المحدودة و"FlightAware"، وذلك بهدف القيام بالتتبع العالمي الفوري لجميع الطائرات المجهزة بنظام بث المراقبة المستقل التلقائي "ADS-B" بحلول العام 2018، أي قبل ما يقارب ثلاث سنوات من الموعد الذي أوصت به المنظمة الدولية للطيران المدني وطلبت الامتثال له والمقرر في عام 2021.
المصدر: الخطوط الجوية القطرية